Hírek

Tájékoztató házszámokról

2023.09.20
Tisztelt Lakosság!

A társaság alaptevékenységeivel összefüggően számos olyan munkafolyamat is felmerül, amely a felhasználókkal közvetlen személyes kapcsolatot igényel, illetve a felhasználási helyek felkeresésével jár. Ilyenek többek között a felhasználási helyek mérőinek olvasása, a lejárt mérők cseréje, vagy a bekötések ellenőrzése.  

A DRV Zrt. működési területén jelenleg több mint 856.000 felhasználási helyet tart nyilván, amelyeken a szükséges, fent bemutatott munkatevékenységek gazdaságos és hatékony végrehajtása precíz előkészítő munkát igényel. Azonban a legaprólékosabb előkészítés ellenére is számos esetben meghiúsulnak a tervezett munkák, mivel az ingatlanok beazonosításában kulcsfontosságú házszám jelölések kihelyezésére az ingatlantulajdonosok nem fordítanak kellő figyelmet. 

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 14/A. § (5) bekezdése értelmében minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonosnak fel kell tüntetnie a házszámot.  

Az ingatlanok házszámmal való ellátása fontos a közszolgáltatók, egyéb hatóságok, közrendvédelmi szervek számára és a mentők munkáját is megkönnyíti.  

Együttműködésüket ezúton is köszönjük! 

 

Tisztelettel:

 

Csorba Tibor

önkormányzati csoportvezető

 

 

Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Igazgatási és Kommunikációs Osztály

8600 Siófok, Tanácsház u. 7., Pf. 59

0