Hírek

Tájékoztatás a járványügyi intézkedésekrõl

2020.09.01

Teljes körű látogatási tilalmat rendelt el a kórházakban az országos tisztifőorvos

Az országos tisztifőorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel.

A keddtől hatályos intézkedés vonatkozik a közfinanszírozott és a magánellátókra is.
Az NNK közlése értelmében védőfelszerelés biztosítása mellett a látogatási tilalom alatt a súlyos, életveszélyes állapotú vagy végstádiumú betegnél egy hozzátartozó, kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője, szülő nőnél pedig egy általa megjelölt személy tartózkodhat.
A határozat kitér arra, hogy egyedi méltányosság keretében - kockázatbecslést követően - a kórház a kapcsolattatás lehetőségét mérlegelheti, indokolt esetben azt további esetekben is biztosíthatja.
A dokumentum szerint, a rendelkezések megsértése esetén 30 ezer forinttól ötmillió forintig terjedő egészségügyi birság szabható ki.
    
MTI 2020. szeptember 9.
Szeptember 7-től Magyarország összes szakosított ellátást nyújtó szociális intézményében, így az idősotthonokban is, intézmény elhagyási és látogatási tilalmat rendelt el az Országos Tisztifőorvos. A járvány második hulláma hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért továbbra is nagyon fontos a fegyelmezettség és a fertőzés terjedésének megfékezése érdekében hozott szabályok betartása.


SIÓFOK

Tisztelt Betegeink, Tisztelt Hozzátartozók!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Siófoki Kórház-Rendelőintézet valamennyi osztályán és részlegén 2020. szeptember 4. napjától visszavonásig látogatási tilalmat rendelek el.

Dr. Inczeffy István
főigazgató


FORRÁS: https://www.siokorhaz.hu/hirek/latogatasi_tilalom_7KAPOSVÁR

Látogatási tilalom

Tisztelt Betegeink!

A koronavírussal fertőzött esetek számának rapid emelkedése miatt és a járvány ismételt terjedésének megakadályozása érdekében a Kaposi Mór Oktató Kórház valamennyi telephelyén 2020. szeptember 1-től határozatlan ideig látogatási tilalom került bevezetésre.

Az Intézmény egészségügyi válsághelyzetre kialakított beléptetési rendje, az alábbiak szerint, folyamatosan érvényben van:

Kizárólagos belépési pontok:

Németh István fasor felőli Sürgősségi Betegellátó Centrum:
kizárólag sürgősségi betegfelvétel esetén, NEM légúti tünetekkel rendelkező betegek

Németh István fasor felőli főbejárat:
akut járó- és fekvőbeteg-ellátásra érkezők
üzemorvoshoz érkezők
fekvőbeteg részére csomagot hozó hozzátartozók

Németh István fasor felőli Akut Légúti Pont:
akut légúti panaszokkal szakellátásra érkezők részére.

A Tallián Gyula utcai porta felől kizárólag a mozgásukban korlátozott betegek részére lehetséges gépjárművel történő behajtás.

Betartandó intézkedések:

  • Kötelező pre-triázs a belépési pontokon (kérdőív, hőmérséklet ellenőrzés, kézfertőtlenítés).
  • Védőmaszk viselése az intézmény teljes területén (kül- és beltéren egyaránt) kötelező.
  • Szociális távolságtartás.

Kérjük, segítsék az intézkedések maradéktalan betartását.

Kórház Igazgatótanácsa

FORRÁS: Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház honlapa

SZEKSZÁRD

A Tolna Megyei Balassa János Kórház vezetése sajtóközleményben tájékoztat, hogy a súlyosbodó járványügyi helyzetre való tekintettel, a kórházban fekvő betegek védelme, az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzése, valamint a kórház működőképességének megtartása érdekében, 2020. szeptember 1-én 6:00 órától visszavonásig ismét szigorú korlátozások kerülnek bevezetésre az intézményben.

A kórház területén a fenti dátumtól teljes látogatási tilalom lép életbe, amelyet szigorúan ellenőriznek. A bent fekvő betegekkel való kapcsolattartást más úton, folyamatosan igyekeznek biztosítani.

Látogatási tilalom alatti korlátozások és a kapcsolattartási lehetőség a korábbi szabályozásnak megfelelően alakul. (Legfontosabbak: kivételes esetben belépési engedély írásban kérhető; a betegeknek csomagot a kórházi biztonsági szolgálaton keresztül lehet eljuttatni.)

A járóbeteg-ellátást szolgáló kórházi belépési pontok (főporta épülete, Ybl Miklós utcai sátor, rendelőintézet) változatlan rendben működnek tovább, a kórházba belépni csak COVID pre-triage-t követően lehet. Betegekkel kísérő csak indokolt esetben (pl: gyermekkorú betegnél szülő) léphet be. A mozgásukban korlátozott betegek kórházon belüli közlekedését a kórház betegszállító szolgálata és betegvezetői segítik. Gépjárművel a kórház területére behajtani nem lehet.

FORRÁS: TEOL


DOMBÓVÁR

A koronavírus járvány terjedésének erőteljes fokozódása miatt, a kórházunkban fekvő betegek biztonságának növelése érdekében, a járvány elleni védekezés részeként látogatási tilalom lép életbe a Dombóvári Szent Lukács Kórház valamennyi telephelyén 2020. szeptember 01-től kezdődően.

Beteget csak az egészségügyi törvényben meghatározottak szerint lehet látogatni és csak azoknak, akik járványügyi szempontból minden tekintetben tünetmentesek. A beteglátogatás engedélyezése az osztályvezető főorvos, akut esetben az ügyeletes orvos hatásköre.

A betegek számára beküldött csomagok átvételére lehetőséget biztosítunk naponta 7.00-19.00 óra között a főépület belső portánál a biztonsági szolgálat munkatársai közreműködésével. Az átadás-átvételt dokumentáljuk, a csomagot fertőtlenítjük az osztályokra juttatás előtt. Kérjük, hogy gyorsan romlandó élelmiszer átadását kerüljék.

A kórházba bármely okból érkezők számára minden esetben kötelező a triázs vizsgálat (lázmérés, kérdőív kitöltése), melynek negativitása esetén van csak lehetőség a belépésre. A triázs vizsgálat az alábbiak szerint történik:

1. a járóbetegek részére munkaidőben a Dombóvári és Tamási Rendelőintézetekben a főbejáratoknál,
2. a sürgősségi- illetve tervezett betegellátást igénybevevők valamint a kórházba bármely okból engedélyezetten belépők részére a sürgősségi
fogadóhelyen a mentőbejáratnál.
3. Pincehely és Gunaras telephelyeken működő ápolási- illetve rehabilitációs osztályokon az épületek főbejáratánál.

A Dombóvári Szent Lukács Kórház főépületébe történő belépés előtt a sürgősségi fogadóhelyen kialakított egykapus belépési ponton kötelező a triázs.

Kórházunk minden munkatársa nevében kérem segítő együttműködésüket és megértésüket valamennyiünk egészségének megóvása érdekében bevezetett korlátozások gyakorlati alkalmazása során.

Dombóvár, 2020. augusztus 31.

Dr. Kerekes László
főigazgató


FORRÁS: Dombóvári Szent Lukács Kórház honlapja

0