Hírek

Felhívás - Helyi termékek piacra jutásának elõsegítése

2021.04.09
A Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség együttműködve a Tamási és Térsége LEADER Egyesülettel, valamint Nak Község Önkormányzatával a Dombóvári, a Bonyhádi és a Tamási járás területén a helyi termékek összegyűjtését kezdeményezte.
 
Céljuk a Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség 36, illetve a Tamási és Térsége LEADER Egyesület 29 településén készülő helyi termékek feltérképezése és piacra jutásának elősegítése, a térség üzleteiben helyi termék polcok kialakítása, az új helyi termékek népszerűsítése.
 
A feltérképezést követően minden településről kiválasztásra kerülnek azok a termékek, amelyek megfelelő minőségben és mennyiségben rendelkezésre állnak ahhoz, hogy az értékesítésben magasabb szintre lépjenek.
 
Ezen termelők számára egységes szolgáltatást nyújtanak: termékfotózás, kisfilmek készítése, közös image film készítés, helyi termék polcon való megjelenés, közös weboldal és facebook marketing.
 
A helyi termék polcok egyedi, egységes arculattal az érintett LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) területén található kiskereskedelmi üzlethálózatok boltjaiban (pl. Dombó-COOP, Kop-Ka Zrt.) kerülnek kihelyezésre, szezonálisan váltakozó kínálattal, bizományosi értékesítési rendszerben). Mindkét HACS területén helyi termék fesztivál keretében kívánják népszerűsíteni a projektet és a térség helyi termékeit.

 

Amennyiben a fenti felhívás felkeltette érdeklődését kérem, hogy jelezze a hivatal felé Mészárosné Palkó Krisztina részére, az alábbi adatok megadásával, amelyeket továbbítunk a szervezőknek:

 

  • Termelő neve
  • Termelő telefonszáma
  • Termelő e-mail címe
  • Helyi termék megnevezése

 

Határidő: 2021. április 19. hétfő

 

Amennyiben kérdése merül fel a fentiekkel kapcsolatban, kérem a Tolnai Hármas Összefogás Vidékfejlesztési Szövetség munkaszervezeti irodáját keresse a 74/588-100 vagy a 20/426-9081 telefonszámon, illetve a tolnaiharmas@gmail.com e-mail címen.

0